AURA PLIUS, UAB PLATINA PAŽANGIAUSIŲ PASAULIO KOMPANIJŲ VIRTUVĖS INDUS IR REIKMENIS

Jūros druska

SAI SALI - yra moderni kompanija, turinti trijų šeimos kartų patirtį druskos perdirbimo srityje, naudoja moderniausią techninę įrangą, išlaikome aukštus natūralaus produkto gamybos standartus.

SAI SALI visuomet tiekia aukščiausios kokybės produktą.

 

Gavyba.

Sai Sali apdirba gamtos stebuklą – jūros druską.

 

Adrijos jūros vanduo galingomis vandenį semiančiomis mašinomis paimamas ir nutekinamas į garinimo baseinus. Vėliau jis patenka į druskos surinkimo baseinus, kur veikiamas natūralių saulės spindulių ir vėjo, vanduo yra išgarinamas.

 

Visiškai pašalinus vandenį, jūros druska surenkama iš druskos surinkimo baseinų dugno. Iš 1kubinio metro jūros vandens yra gaunama vidutiniškai 27kg druskos. Ji yra surenkama į didžiulias krūvas, primenančias baltus sniego kalnus.

 

Vėliau, priklausant nuo druskos naudojimo būdo, ji yra plaunama, centrifuguojama, džiovinama, malama, atrenkama, praturtinama jodu.

 

Istorija. Margherita di Savoia

SAI - Sali Alimentari e Industriali srl yra įsikūrusi Margherita di Savoia (Foggia), kur yra vykdomi didžiausi druskos išgavimo darbai Europoje jau nuo III a.pr.Kr.

 

Romų imperijos laikais miestas, kuris tuo metu vadinosi Salinis, turėjo uostą, per kurį druska buvo eksportuojama visam Viduržemio jūros regionui ir Rytų šalims.

 

1879m. Italijos karalienė aplankė miestą ir prisiėmė jį sau, suteikdama dabartinį pavadinimą: Margherita di Savoia.

Du žymus architektai, inžinieriai ir dalininkai Luigi Vanvitelli (1754-aisiais metais) ir Pier Luigi Nervi (1930-aisiais metais) ženkliai prisidėjo prie jūros druskos gamybos proceso tobulinimo.


 

SAI SALI – pirmoji jūros druskos gavybos kompanija, planingai ir sistemingai vykdanti druskos surinkimo ir gamybos veiklą su daugelio metų perspektyva, besiremianti rinkos poreikiais, tačiau nė trupučio nenukrypstanti nuo gamtos apsaugos reikalavimų. Telkiniuose nusėdusi druska surenkama nustatytais laiko intervalais.

 

Po to ji kaupiama dviejose specialiose kaupyklose, iš kurių perduodama rafinuoti, arba parduodama kaip nevalytas produktas.

 

Maistinė druska pardavimui pakuojama pačioje kompanijoje SAI SALI; pakavimui naudojamas pilnai automatizuotas įrenginys, kurio dėka  nedidelis kiekis turimų mineralinių medžiagų išlieka, o charakteringas Viduržemio jūros arealo aromatas nepakinta.

 

Druskos perplovimo, išdžiovinimo ir filtravimo gamybinės linijos pilnai automatizuotos, su įdiegtomis apsaugos ir stebėjimo sistemomis, leidžiančiomis į rinką tiekti aukštos kokybės gaminius ir užtikrinti, jog galutinis produktas yra kaip tik tas, kurio reikia atitinkamam vartotojui.

 

Nors Margherita di Savoia druskyne ir naudojama šiuolaikinė gamybos įranga, čia ypatingai stropiai laikomasi senųjų itin vertingų gamybos tradicijų.

 

SAI SALI kompanija – tai vienas stambiausių jūros druskos gamintojų Italijoje.

 

Pastaraisiais metais, SAI SALI kompanijos druskos gamybos procese įdiegta pažangių technologijų, jas puikiai derinant su senosiomis paveldo tradicijomis bei atsižvelgiant į sukauptas žinias apie druskos apdirbimą, surinkimą ir valymą.

 

Kompanija ir toliau veikia Tyrimų bei Plėtros srityje, telkdama pajėgas kokybės, naujų produktų bei inovacijų diegimo problemų sprendimui, tačiau visais atvejais čia siekiama visų pirma ekologiškumo bei klientų poreikių tenkinimo tokiu mastu, kokio reikalauja gyvenimas.


Druska išgaunama ir rafinuojama pačiame didžiausiame Europos druskyne, esančiame Apulijos mieste Margherita di Savoia.

Dėka pačių moderniausių technologijų, gavybos procesas tenkina pačių griežčiausių saugaus maisto standartų reikalavimus bei reglamentus. Per visą gavybos ciklą, pradedant jūra ir baigiant galutiniu produktu, SAI SALI kompanijos kokybės užtikrinimo laboratorijų, esančių kiekvienoje įmonėje, specialistai atlieka virš 250 patikrinimų ir bandymų.

Kompanija SAI SALI eksportuoja produkciją į visą pasaulį.